Over ons

Wij zijn Gert-Jan Groenewoud en Tessa Groenewoud-Odijk, nu 31 en 30 jaar oud. We wonen inmiddels in een deel van het pand in Aldeboarn.

Gert-Jan is als jongste van twee jongens opgegroeid in Balk. Hij heeft hier veel van zijn vrije tijd besteed op en naast het voetbalveld. Gert-Jan liep vele blessures op tijdens het voetballen en besloot om als trainer voor de jeugd verder te gaan. Gert-Jan vond het jammer om te moeten stoppen toen hij naar Delft verhuisde.

Gert-Jan heeft na zijn middelbare school in Sneek de studie bouwkunde in Leeuwarden gedaan. Zijn kennis wilde hij graag in de praktijk toepassen: hij bouwde met vrienden twee maal een gondel voor de gondelvaart van Balk. Hiermee belandde hij een keer op het podium, de grote beker stond in Delft nog op een prominente plek te pronken.

Na Bouwkunde wilde Gert-Jan graag verder studeren richting architectuur. Hiervoor moest Gert-Jan Friesland verlaten en hij verhuisde naar de campus van Delft om de master ‘Heritage and Architecture’ te volgen. Na zijn studie kon Gert-Jan meteen aan de slag als architect bij Studioschaeffer. Gert-Jan werkte hier 4,5 jaar tot juli 2021. Per september gaat Gert-Jan aan de slag bij J.O.N.G. architecten!

Gert-Jan droomde als architect al langere tijd van het ontwerpen van een eigen huis. Liever geen nieuwbouw, maar een huis waar ‘karakter’ in zit. We wilden graag samen weer naar Friesland verhuizen. De rust van Friesland is in de randstad ver te zoeken. We dachten zo ongeveer over 2 jaar te willen verhuizen, maar verlekkerden ons al wel op Funda op vele huizen. We zochten naar ‘een karakteristiek huis met potentie’, familie zei: “dit noemen we gewoon een klushuis”.

Waar dit huis dan moest staan was nog een raadsel, ergens in Friesland was het enige criterium. Toen we op de prijsvraag voor Het Nieuwe Medium stuitten, werden we in eerste instantie vooral enthousiast van de potentie van het pand, maar wat zijn wij blij verrast door het dorp wat Aldeboarn blijkt te zijn. Naast de betrokken, lieve dorpsbewoners, is de ligging van Aldeboarn ook nog ideaal. Het ligt tussen Balk en Dokkum in.

In Dokkum is Tessa geboren en getogen. Tessa is de middelste van 3 meiden, hun vader had het zwaar met al die vrouwen om hem heen. Vrije tijd moest efficiƫnt ingericht worden om te kunnen korfballen, klarinet te spelen, skitrainingen te volgen en daarnaast nog te werken. Na de middelbare school ging Tessa naar Groningen om Psychologie te gaan studeren.

In Groningen werd Tessa lid van roeivereniging van Gyas en heeft zij vele uren doorgebracht in een roeiboot. Daarnaast werkte zij een aantal jaren als begeleider op verschillende groepen van Talant, bij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Gyas roeiwedstrijd

Tessa vond het tijd voor verandering en verhuisde naar Leiden. Zij werkte voor het zorgkantoor Zilveren Kruis en gaat bij mensen thuis langs voor pgb aanvragen. Het hokje in Leiden was van korte duur. Na een half jaar werd het reizen tussen Leiden – Delft – Zwolle (kantoor) – Balk – Dokkum Tessa iets te gortig en gingen we samenwonen in Delft. In april 2021 konden we dan eindelijk in Aldeboarn wonen, een deel van het pand was bewoonbaar gemaakt. In dezelfde week begon Tessa met haar nieuwe baan en studie: psycholoog bij Meriant ouderenzorg en in opleiding tot orthopedagoog generalist.

Nadat we een aantal Ikea-kastjes samen in elkaar gezet hebben zonder geruzie vinden we het tijd voor een grotere klus. Onder het kopje verbouwing kun je het allemaal volgen!