Het begin

De gemeente Heerenveen schreef een prijsvraag uit voor Het Nieuwe Medium. Het Medium was vroeger een kleuterschool en daarna een jeugdcentrum. Vanaf 2016 stond het pand leeg. Degene met het beste idee, kon het gebouw winnen. Het krantenartikel werd aan ons doorgestuurd en we waren direct enthousiast. Wekenlang was dit het gespreksonderwerp thuis, scriptietijden werden herbeleefd met het uitschrijven van het plan. Gert-Jan besteedde meer tijd aan het ontwerpen van het pand dan aan Tessa. Dit alles voor het goede doel.

Leeuwarder Courant – 27 april 2019

Op 5 juli heeft Gert-Jan in het Andringahûs ons plan gepresenteerd aan de inwoners van Aldeboarn, samen met twee andere inzendingen. Gert-Jan had de presentatie in het Nederlands voorbereid. Op het laatste moment gooide hij die voorbereidingen overboord en switchte hij toch maar naar het Fries. Tessa volgde het met het hart in de keel vanuit Engeland met een haperende whatsapp beeldverbinding. Wat een zenuwslopende avond met een geweldig resultaat. Met 510 punten wonnen wij ‘Het Nieuwe Medium’!

Wij hebben zoveel lieve berichten gekregen van inwoners van Aldeboarn, vrienden en familie. Zoveel mensen hebben hun hulp al aangeboden voor het slopen / opbouwen / de catering / de tuin, we hoeven zelf niks meer te doen;)

Nee hoor, we hebben er zo ontzettend veel zin in om echt te kunnen beginnen! Tessa ziet alleen een beetje op tegen het slopen, waarschijnlijk komt er overal ongedierte vandaan. Gelukkig hebben we daar ook al wat op bedacht: Gert-Jan zal ze eerst verjagen en dan komt Tessa binnen helpen.

Dat wij hebben gewonnen, is niet onopgemerkt gebleven. Een aantal Friese kranten hebben hierover geschreven en van meerdere kanten kregen wij knipsels aangereikt voor ons (nog aan te schaffen) plakboek. Het is natuurlijk leuk om te lezen dat je de winnaar bent van 81 inzendingen. Al weet je stiekem wel dat dit er 4 waren en dit een stukje eigen interpretatie van de journalist was.

Op 28 juli waren wij bij Buro de Vries te horen op de radio van Omrop Fryslân. Een week eerder had Simone Scheffer ons hiervoor geïnterviewd. De uitzending is hier te vinden.

Nu we toch vanuit Delft 196 km hadden afgelegd voor het interview, leek het ons een goed idee om het pand direct goed op te meten vanaf de buitenkant. Twee vliegen in één klap. Gert-Jan heeft alles opgemeten en Tessa was erbij als lieftallige assistente om de map open te houden waar de maten ingeschreven werden.

Op 18 oktober was het zover, bij Groenewegen Notarissen kregen wij na het tekenen de sleutel overhandigd van Het Nieuwe Medium. We kunnen aan de slag!